sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Sadetta pitää

Neiti Etsivän koulutuksessa on enää jäljellä loppukoe ja sitten voikin siirtyä treenirinkeihin harjoittelemaan alkeiskurssilla opittuja juttuja. Eilinen vanhan jäljen harjoitus sujui kaatosatessa - kuten edellisenäkin viikonloppuna. Nyt tarvittiin jo lisää maalikoiria, sillä maalissa piti kykkiä kuusen alla vähintään tunti ja Vappu sai myös luvan lähteä talkoisiin. Se meni sammalikossa kuin veturi sillä seurauksella, että läpimärkä sammalmätäs liukui mudan päällä ja emäntä suistui selälleen rinnettä pitkin. Matka jatkui kohti ryteikköä ja löytämistä odottaessa kaatosadekin lakkasi.

Siiri teki töitä kunnolla kuonollaan, sillä sade ja aikaviive tekivät tehtävänsä ja oli pakko ottaa hajua maasta ilman sijasta. Kun kohde löytyi, niin Siiri istui pienen matkan päähän ja tokaisi elekielellä: "tuossa ne ovat!". Mutkat tahtovat mennä aina välillä suoriksi, mutta toisaalta jäljeltä tippumisen huomaa, sillä Siiri alkaa leikkiä ja touhuta omiaan työn sijasta :-)

Kuvassa Siiri on sadeviitassaan. Se ego mahtuu mihin tahansa vaateparteen. Sen sijaan Vappu katoaa kuin taikaiskusta jos sille alkaa sovittaa ihmisten rakentelemia tamineita päälle. Kuvassa Vappu varmistelee hajulla: "Eihän ole minulle, mutta mistä oikein on kyse?"

Ei kommentteja: