keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Ameeeerikan ihmeitä

Nyt se on vihdoin keksitty, koiruksen talutusväline, joka ei haittaa eikä häiritse koiraa, mutta poistaa vetämisen. Premier Easy Walk taluttimet ovat Siirin ja Vapun valikoimissa ja askeltaminen sujuu. Ensimmäistä kertaa Vappu kävelee vieressä kuin tottelevaisuusvalio.

Nerokkaan valjaan idea on, että talutin kiinnitetään keskeltä rintaa tulevaan lenkkiin, ja jos koira vetää kuin veturi taluttajansa edessä, niin taluttimen kiinnityskohta kääntää koko koiran kohti omistajaansa. Lempeää, tehokasta ja koiramme tajusivat jutun heti. Saimme vinkin koirakouluttajalta, joka tuo valjaita itse Suomeen. Lisäksi vielä sovitus ja opetus kaupan päälle.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Todella mielenkiintoiselta kuulostaa! Oletko kuullut mitään tapauksia, missä nuo eivät olisi toimineet?

Taro ei vedä, mutta on tietyissä tilanteissa innostuessaan aivan vallaton. Silloin hyvät valjaat ovat jo koirankin suoja, mutta kun ne valjaat yleensä tuppaavat edistämään vetämistä ja joka suuntaan sinkoilua. Sellaisiin tilanteisiin nuo saattaisivat myös sopia.

Saako niitä Suomesta jostain?

Vappu kirjoitti...

Valjaat ovat tosiaan usa:sta ja googlaamalla löytää sivut, josta voi ne itsekin tilata. Heiluva Häntä myy niitä ja opettaa samalla käytön ja katsoo, että on oikean kokoiset. Yleensä tilailen netistä, mutta nyt ostin suomalaisilta, sillä halusin myös sovituksen ja opetuksen. Hinta on 49,50, mutta minusta kannattava.

En tiedä muiden kokemuksista, sillä nuo olivat itsellekin uutta. Kaikkea on kokeiltu. Vappu on erityisesti sellainen, joka kävelee välillä todella hienosti, mutta sitten se laskee "maavaran minimiin kuin pikajuoksua harrastava siili" ja ryntää jonkun hajun perään aivan yllättäen. Tuo on poistunut, samoin Siiri, joka veti aina ja kaikkialla täysin täpinöissään, hidasti tahdin ja oppii kulkemaan taluttimessa.

Fleksissä noita valjaita ei pidä käyttää - menee ajatus sekaisin juuri tuosta toimintaideasta. Toisaalta kun ryntäily loppuu niin tavallinen pitkä talutin riittää kaiken haisteluun.