torstai 22. heinäkuuta 2010

Retkellä NorjassaTaas on jokavuotinen vaellus tehty - Norjaan Lofoteille. Aiko oli hoidossa ja "työkoirat" Vappu ja Siiri matkassa. Vappu oli tajunnut parin kotiin jäämisen jälkeen, että huutaminen asuntoautossa ei ole kaikkien hienoin juttu. Olin tosin ottanut matkapahoinvointilääkkeitä mukaan, mutta niitä ei tarvittu kun parivaljakko oli hiljaa ja kauniisti koko toista viikkoa kestäneen matkan. Siiri on aina matkalla ja kotiinpaluu on sille haittatekijä. Vappu sen sijaan kierii kotona matoilla ja on selvästi helpottunut, kun taas kerran ihmisten kummalliset ajoretket ovat ohitse.


Aiko oli valloittanut hoitajiensa mielet. Se oli käyttäytynut kauniisti, hillitysti ja kovasti älykkäästi koko vierailun ajan. Helle ja juoksuaika olivat painaneet päälle, mutta niistä huolimatta koirus oli esiintynyt edukseen ja sai kutsun jatkossakin hoitoon.


Lapissa, Norjan rajalla, koettiin sekin ihme, että rajavartija pysäytti meidät, tutki koirien paperit ensin auton vieressä ja sitten vielä toimistolla. Aloimme jo miettiä, että näinkö jää matka tekemättä jonkin muuttuneen määräyksen takia. Onneksi molemmilla on rabiesvasta-aineet tutkittu ja hyviksi havaittu. Samoin rokotukset ja muut jutut kaikki kunnossa. Tytöthän ovat molemmat itse asiassa Ruotsin koirapasseilla matkassa. Ehkä se vakuutti virkailijan kuin suomalainen sakkimme :-)

Ei kommentteja: