keskiviikko 5. elokuuta 2009

Turpiin tulee

Aiko on kasvamisen myötä aina silloin tällöin haastamassa Siiriä nokkapokkaan. Rähinää enteilee tuijottaminen ja patsastelu kaula kaarella kuin merihevosella - Aikon aikeet ovat vain aggressiviset merihevosten hienojen vesileijumisten sijasta. Komentaminen on myöhäistä useimmiten kun ensimmäinen murina kuuluu. Sitten pöllyää. Siiri on tulinen kuin pieni mustapippuri. Periksi ei anneta milliäkään. Aiko taas riehuu kuin dramaattinen diiva.

Seurauksena on hetkellinen sekaannus ja sitten vessan ovi heilahtaa ja yksi-A istuu jäähyllä kopissa ja miettii, mitä taas tulikaan tehtyä. Muutaman minuutin totaalinen lauman ulkopuolelle sulkeminen lisää miettimisen voimaa. Aiko matelee, vikisee ja mielistelee kuin viimeistä päivää.

Kokonaan ei noita rähinöitä ole mahdollista kitkeä. Vuosi ilman tappelua ihmistenkään kesken saman katon alla ei ole todellisuutta. Käsiksi ei saa käydä, mutta koirilla ei ole muuta kuin tuo tappelun nujakointi. Olemme tosin päättäneet, jos meno kovenee tai tihentyy, joskus mietimme, että murkkuinen Aiko saa pian ikioman kuonokopan, jota se saa pidellä turvassansa kunnes tavat muuttuvat. Kotonamme on nollatoleranssi ja me ihmiset päätämme, miten ja missä järjestyksessä eletään ja arki jaetaan.

Ei kommentteja: